Nail Art Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Nail Art

Türkçe karşılığı tırnak süsleme sanatı olan Nail Art, tırnakların desenle süslenmesini ve bu sayede güzel görünmesini sağlayan bir uygulamadır. Özellikle son dönemlerde oldukça ilgi görmeye başlayan ve birçok kadın tarafından farklı tasarımlar ile ön plana çıkan uygulama, aynı zamanda tırnakların daha bakımlı ve ilgi çekici görünmesini sağlamasıyla da trendler arasına girmeyi başarmıştır. Peki, binlerce renk ve deseni buluşturarak tırnaklara ilgi çekici görünüm kazandıran Nail Art tam anlamıyla nedir ve nasıl uygulanır?

 

Kendi Tasarımınızla Göz Alıcı Güzelliğe Sahip Olun

 

Genel anlamıyla Nail Art, kadınların, tırnaklarına kendi tasarımlarını yansıtma olanağı bulduğu bir uygulamadır diyebiliriz. Hayallerdeki tasarımın kimi zaman zor kimi zaman sanıldığının aksine kolay bir şekilde tırnaklarda yaşatıldığı bu uygulama ile tırnaklara ilgi çekici ve sıra dışı bir görünüm kazandırılmaktadır. Farklı renk veya tekniklerin kullanıldığı tırnak süsleme sanatı özellikle son dönemlerde, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük ilgi görmeye başlamış, popülaritesi gitgide artmaya başlamıştır.

 

Nail Art hayal gücünün limitlerini zorlayan tasarımları dışında birçok tekniğin kullanılmasını gerektirmesiyle de bilinen bir uygulamadır. Çeşitli fırça ve kalemler yardımıyla gerçekleştirilen bu teknikler ile geometrik desenler, çiçekli desenler, nokta desenler veya hayalinizdeki başka diğer tasarımlar tırnaklara yansıtılabilmektedir. Elbette tüm oje sürme işlemlerinde olduğu gibi Nail Art uygulaması da belirli aşamalar ile gerçekleştirilmekte, öncesinde veya sonrasında bazı gereklilikleri bulunmaktadır.

 

Nail Art Öncesinde Tırnak Bakımının Önemi Büyük

 

Öncelikle belirtmek gerekir ki; Nail Art öncesinde, tıpkı diğer oje sürme işlemlerinde olduğu gibi uygulama öncesi bakım işlemlerinin sıkı bir biçimde gerçekleştirilmesi, hem tasarımın tırnaklardaki kalıcılığını sağlamakta, hem de daha kolay uygulanmasına katkıda bulunmaktadır. Bunun için şüphesiz ilk aşama ölü tırnak derilerinin ittirilmesi veya kesilmesi gibi rutin olarak uygulanan manikür uygulamalarıdır.

 

Güzel bir manikürün ardından, pürüzsüz bir Nail Art deneyimi için tırnağınıza cila sürmeniz, uygulama esnasındaki bozulma riskini oldukça azaltacak, hayalinizdeki tasarıma daha kısa sürede, pürüzsüz bir görünüm ile rahatlıkla ulaşmanız sağlanacaktır. Söz konusu adım, aynı zamanda ojelerinizi daha konforlu bir şekilde tırnağınıza zarar vermeden soyarak çıkarmanıza da katkıda bulunacaktır. Tırnak bakımına dair tüm uygulamaları gerçekleştirdikten sonra Nail Art uygulaması için hazırsınız demektir.

 

 

Nail Art İle Tasarımları Gerçeğe Dönüştürme Zamanı

 

Nail Art genel itibariyle güzellik merkezleri tarafından gerçekleştirilen ve kadınlar tarafından evde yapılması zor olmasıyla bilinen tasarım harikası tırnak süslemeleridir. Bunun sebebi, bu güzellik merkezlerinde Nail Art gerçekleştirmeyi kolaylaştıracak birçok materyalin rahatlıkla bulunabiliyor olmasıdır. Ancak son dönemlerde, evde tırnak süslemesi uygulamalarının gitgide popülerlik kazanmasıyla söz konusu malzemelere erişim kolaylaşmış, kadınlar hayallerindeki tasarımı gerçeğe dönüştürmeye başlamıştır.

 

Tüm bunlara bağlı olarak, rahatlıkla Nail Art uygulayabilmek için en temel materyaller tırnak süsleme fırçası ve tırnak noktalama kalemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak, bu unsurların olmaması durumunda söz konusu uygulamalar, tasarıma bağlı olarak, evde bulunan malzemeler ile de gerçekleştirilebilmektedir. Örneğin; küçük puantiyeler oluşturmak istemeniz durumunda toplu iğne ya da kulak çöpü kullanılabilirken, açık renkten koyu renge geçiş yaratmak için küçük boy bir makyaj fırçasıyla sim uygulanabilmektedir.

 

Tüm bunların haricinde, hayal gücünün sınır tanımadığı Nail Art uygulama sürecinde, siyah kalem yardımıyla tırnaklara çerçeve çizilebilmekte, sivri uçlu başka malzemeler yardımıyla tırnaklara zarar vermeden ebru desenleri gerçekleştirilebilmektedir. Uygulamaları gerçekleştirirken tırnak veya hedeflenen bölge dışına taşmaları önlemek için ise şeffaf bir bant kullanılabilmekte, istenilen tasarım kolaylıkla tırnaklara yansıtılabilmektedir

 

En Az Tasarım Kadar Önemli Kalıcılık

 

Nail Art uygulaması gerçekleştiren ve uzun bir emeğin ardından tırnaklarına ilgi çekici güzellikte bir görünüm kazandıran kadınlar, genel itibariyle, tırnak tasarımının kalıcılığı hakkında problem yaşayabilmekte veya sürdükten hemen sonra bozulmalar gözlemleyebilmektedir. Bunun birden fazla sebebi olabilmekte ve söz konusu durum zaman kayıplarına yol açabilmektedir. Peki, Nail Art ile oluşturulan birbirinden güzel tasarımları koruyabilmenin püf noktaları nelerdir?

 

Öncelikle, kalıcılığı sağlayabilmenin ilk koşulu hızlı kuruma özelliği bulunan Top Coat oje kullanılmasıdır. Bu uygulama, tasarımın koruyuculuğunu arttırarak dış etmenlere karşı daha korunaklı hale gelmesini sağlamaktadır. Top Coat ojenin kurumasının ardından tırnakların soğuk ya da buz dolu suyla dolu bir kapta birkaç dakika bekletilmesi, en kalıcı kuruluk ve dayanıklılığın bu şekilde sağlanması önerilmektedir.

 

Bilindiği üzere Nail Art, yoğun emekler sonucu gerçekleştirilen eşsiz tasarımların oluşmasına katkıda bulunan bir tırnak süsleme sanatıdır; ancak kimi zaman malzeme eksikliğinden kaynaklanan zaman kayıplarına yol açabilmekte ve bu durum, uygulama için özel olarak üretilmiş materyallere ihtiyacı doğurabilmektedir. Siz de herhangi bir zaman kaybı yaşamadan hayalinizdeki tasarımları tırnağınıza yansıtmak ve gerçeğe dönüştürmek isteyenlerdenseniz Mara Nail Art ürünlerini deneyimleyebilir, pratik ve kolay yollarla eşsiz tasarımları gerçeğe dönüştürme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Etiketler: nail art
Eylül 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR