Evde Manikür ve Pedikür İçin Gerekli Malzemeler

Evde Manikür ve Pedikür İçin Gerekli Malzemeler

Manikür ve pedikür denildiğinde dikkat kesiliyor ve can kulağıyla dinliyoruz. Hayatımızın her anında kişisel bakımda ilk sıralarda yer alan el ve ayak bakımı özellikle son yıllarda yaratıcı tasarımlar, renkli nail artlar ve uygulayıcıları ile günümüzün modası haline geldi. Ancak bunun öncesinde dış dünya ile ilk temasımızı ellerimizle yapıyoruz ve ne kadar kaçınıyor olsak da kirlenmesine engel olamıyor ve yaşanan kuruluğu durduramıyoruz. İşte bu yüzden el ve tırnak bakımının, temizliğinin derinlemesine yapıldığı bir işlem olan manikür şart haline geliyor.

Peki manikürü nasıl yapmalı ve nelere dikkat etmeliyiz? Bu sorunun cevabı için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Evde Manikür Nasıl Yapılır?

Manikür yapmaya başlamadan önce ihtiyacınız olacak birkaç malzemenin eksiksiz olduğundan emin olmanız gerekmektedir. Elinizin altında mutlaka bir manikür setinizin olmasını öneriyoruz. Manikür setinin içerisinde şu malzemeler olacaktır.

Tırnak pensi: Tırnağınızı kesmenize yardımcı olacak bir alet olan tırnak pensi keskin ve paslanmaz çelikten olmalıdır.

Törpü: Tırnak uçlarını düzeltmeye yardımcı olmak amacıyla kullanılan, yüzeyi zımparalı, metal ya da kağıt olarak da bulunan alettir.

Krong: Tırnaklardaki ölü derileri açmak ya da itmek için kullanılır.

Parlatıcı: Tırnakları parlatmanın yanı sıra tırnak üzerindeki çıkıntıları düzeltmek ve kan dolaşımını sağlamak için kullanılır.

Et makası: Tırnakların kenarlarındaki ve dip kısmındaki fazla kısımların kesilmesi için kullanılmaktadır.

Et pensi: Makasla kesildikten sonra tırnak kenarlarında temizlenmesi gereken pürüzleri ve parmak kenarlarındaki fazlalıkların temizlenmesi için kullanılmaktadır.

Tüm bu aletler haricinde ojelerin temizlenmesi için base coat ya da oje çıkarıcı mendillere,ojeler temizlendikten sonra oluşan kuruluk için de tırnaklarınızı besleyen ve renginin sararmasını önleyen, güçlendiren nemlendiriciye ihtiyacınız olacak.

Evde Manikür Zamanı!

Şimdi kendinize vakit ayırma vakti! Kahvenizi yapın, manikür için suyu hazırlayın. Öncelikle maniküre ayırdığınız dakikaların tadını çıkarmalısınız. Oluşturduğunuz bir manikür müzik listesi ile daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Manikürün ilk aşamasında işe ojeleri çıkarmakla başlıyoruz. Hiçbir oje kalıntısı olmayacak şekilde tırnaklardan ojeleri temizliyoruz, oje kalmadığında ise elleri yıkayarak asetondan temizlemek gerektiğini unutmayın ve yıkayarak kağıt mendil yardımı veya havlu ile kurulayın. Manikürün ikinci aşamasında ise sıra tırnakları kesmeye ve törpülemeye geliyor. İstediğiniz uzunlukta kalacak şekilde kestikten sonra törpüleyerek pürüzsüzleştirmelisiniz. Tırnakları törpülerken dikkat etmeniz gereken nokta her aynı yöne doğru törpülenmesidir. Aksi şekilde tırnaklarınız zarar görebilir. Şimdi ise ellerinizi sıcak ve sabunlu suda birkaç dakika bekletmeli ve tırnak kenarlarının yumuşamasına izin vermelisiniz. Küçük bir ipucu verelim, manikür suyunuza sıkacağınız yarım limon tırnakların daha sağlıklı uzamasına yardımcı olacaktır.

Manikürün üçüncü aşamasında tırnaklarınızı kenarlarındaki ölü derilerden temizleyerek devam etmelisiniz.  Krong yardımı ile ölü derileri geriye doğru itin. Öncesinde nemlendirici bir krem yardımıyla yumuşatarak daha kolay geriye itebilirsiniz. Sert olması tırnak etlerinin zarar görmesine hatta kanamalara neden olabilir.

Manikürün dördüncü aşamasında ise tırnaklarınızı ölü derilerden tamamen arındırmalı ve bakımlı bir görünüm kazandırmalısınız. Ölü deriler ve kütiküllerden kurtulmak için et makası ve et pensine ihtiyacınız olsa da Mara Kolay Manikür&Pedikür Peelingi ile 1 dakikada çok daha hızlı bir şekilde manikürünüzü tamamlayabilirsiniz. Manikür konusunda çok usta değilseniz ya da başka bir elden yardım almıyorsanız bir hayli zaman alan tırnak bakımı bu peeling ile çok pratik bir hal alıyor.

Mara Quick Manikür Pedikür Peelingi Neden Kullanılır?

Mara Quick Manikür Pedikür Peelingi içerisindeki bitkisel yağlar ve mineralli tuzlar ile 1 dakikada cildinin yumuşamasına yardımcı olurken, tırnak kenarlarında bulunan kütiküllerden kurtulmanı sağlar. Ellerini ve ayaklarını yumuşatırken aynı zamanda tırnak etlerini kesmene gerek kalmadan manikür ve pedikür bakımını tamamlamış olursun. Kadınlara ve erkeklere özel tasarımıyla tırnak bakımı için ailenizin vazgeçilmezi olur.

Vazgeçilmezi zor el-ayak-tırnak bakım ürünü Mara Quick Manikür&Pedikür Peelingi yıkanmaktan ve kolonya - dezenfektan kullanımından dolayı oluşan kuruluğun giderilmesine yardımcı olur, yumuşatır. Aynı zamanda tırnakları güçlendirir, sağlıklı uzamasını sağlar ve kırılmaların önüne geçer. Oje kullanımından dolayı meydana gelen sararmaları engelleyerek tırnakları beyazlatmaya yardımcı olan Quick Manikür&Pedikür Peelingi içeriğindeki bitkisel yağlar ve mineralli tuzlar ile topuklardaki çatlamaların oluşumunu da önler ve yumuşatarak pürüzsüz bir görünüm kazandırır.

Etiketler: Manikür ve Pedikür
Nisan 07, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR