Kolay Oje Sürme Teknikleri Nelerdir?

Kolay Oje Sürme Teknikleri

Oje kadınların hemen hemen tamamının uyguladığı güzellik ve bakım unsurlarından biridir. Birçok rengi ile çeşidi bulunan bu tırnak bakım ve güzellik ürünleri, farklı zevklere hitap eden geniş yelpazesiyle de günümüzde kadın güzellik dünyasında büyük yer tutmaktadır. Ancak her bakım unsuru gibi ojelerin de uygulanırken zaman alması ve kimi zaman bozulması nedeniyle tekrar sürülmesi zorunluluğu çoğu kadının problemlerinden biri olarak kendini göstermekte, kolay oje sürme teknikleri konusunda bilgi edinmeye yöneltmektedir.

 

Tüm bu sorunlara yönelik geliştirilen yöntem ve ürünler, kadın yaşamını kolaylaştırmayı hedef alarak, oje sürme sürecinde yaşanabilecek zorlukları ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Peki, kolay oje sürme teknikleri nelerdir? Bu süreçte kullanılabilecek ek ürünler hangileridir?

 

Kolay Oje Sürme Teknikleri Doğru Törpü Uygulaması İle Başlar

 

Bilindiği üzere oje, tırnakları süslediği kadar sürmesi kimi zaman oldukça zor olan bir güzellik ürünüdür. Buna bağlı olarak kolay oje sürme teknikleri gitgide ön plana çıkmaya başlamış, zaman kayıpları büyük ölçüde önlenmeye başlanmıştır. Elbette söz konusu yöntemi gerçekleştirmeden önce rutin tırnak bakımlarının gerçekleştirilmesi tekniklerin başarıya ulaşmasında büyük rol oynamaktadır. Buna bağlı olarak, uygulamadan önce ilk yapılması gereken doğru ve etkili bir törpüleme işleminin yapılması ve hatta mümkünse öncesinde ince bir kat koruyucu ön cila uygulanmasıdır.

 

Kolay oje sürme teknikleri arasında en önemli noktalardan ilki törpüleme sonrasında tırnaklarının tümünün aynı ölçüde olmasıdır. Zarif bir görüntü elde etmenin altın kurallarından olan bu unsur, aynı zamanda tırnak yapısının düzelmesini sağlayarak daha pürüzsüz bir oje deneyimi sunmaktadır. Bunun haricinde, dar tırnaklara sahip olanların tırnaklarını köşeli olacak biçimde; yayvan tırnak yapısına sahip kişilerin ise köşelerden tırnak altlarını inceltecek şekilde törpülemeleri gerekmektedir. Bu yöntem estetik görünüm açısından büyük fayda sağlamaktadır.

 

Uygulama Yöntemlerindeki Özen Oje Sürmeyi Kolaylaştırıyor

 

Konu kolay oje sürme teknikleri olduğunda, ön plana çıkan bir diğer önemli unsur uygulama yöntemleridir diyebiliriz. Yanlış uygulanan ojelerde estetik olmayan görüntüler ortaya çıkabildiği gibi oje yapısında bozulmalara da rastlanabilmektedir. Bu nedenle uygulama esnasında ojenin tırnak dibinin 1-2 mm ucundan başlanarak uca doğru uygulanması ve kurumadan üzerinden tekrar geçilmemesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki; oje sürme sürecinin ilk aşamasında ince bir katman sürülerek uygulamaya başlanmalı, daha sonra ikinci kat uygulanmalıdır.

 

Kolay oje sürme teknikleri adı altında dikkat edilen bir diğer önemli nokta ise tırnağa fırça darbesi gerçekleştirmemektir. Bunu, ojeyi ortadan boylamasına düz çizgi şeklinde sürerek ve daha sonra kenarında kalan boşlukları yine dikine tek hamlede uygulayarak kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Ancak sürme işleminin tamamlanması, oje uygulamasının tamamen sonlandığı anlamına gelmemektedir. Pürüzsüz ve estetik bir deneyimi tamamlayıcı başka işlemler de bulunmaktadır.

 

Tamamlayıcı ve Koruyucu Unsurlar İle Pürüzsüz Güzellik Sağlayın

 

Oje uygulamayı kolaylaştıran tekniklerin yer aldığı ön hazırlık ve sürme işlemi haricinde, işlem sonrası gerçekleştirilmesi gereken bakım unsurları da büyük önem taşımaktadır. Kolay oje sürme teknikleri arasında belki de en bilinen ve yaygın kullanılan kulak çöpü yöntemidir. Uygulama sonrasında gerçekleştirilen bu teknik ile kulak çöpünü asetona batırıp dikkatli biçimde tırnak kenarlarına bulaşan ojeleri rahatlıkla silebilirsiniz. Bu işlemin ardından hızlı kuruma sağlamak amacıyla tırnaklarınızı soğuk suya tutarak 1-2 dakika bekletmeyi de deneyebilirsiniz.

 

Tüm bunların haricinde, tırnak bakımı ve oje sürme işleminin ardından nemlendirici kullanılması ojelerin kusursuz görünüme kavuşmasını sağlayacak, estetik görünümün korunmasına katkıda bulunacaktır. Unutulmamalıdır ki; kolay oje sürme teknikleri aşamalarındaki tüm unsurlar birbiriyle bağlantılıdır ve hiçbir aşama atlanmadan özenle uygulanması gerekmektedir.

 

Kolay Oje Sürme Teknikleri Yenilikçi Ürünler İle Çok Daha Pratik

 

Günlük bakım rutinlerinde kullanılan birçok yöntemleri gibi kolay oje sürme teknikleri de kadın dünyasının belki de hayat kurtarıcı unsurları olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak son dönemlerde piyasada çeşitli marka ve firmaların üretmiş olduğu kolaylaştırıcı ürünler ile birçok teknik ve yöntem daha da kolay bir hal almış, özellikle oje sürerken yaşanan vakit kayıpları ortadan kaldırılmıştır.

 

Daha önce bahsetmiş olduğumuz kolay oje sürme teknikleri her ne kadar oje sürmeyi daha kolay ve pratik hale getiriyor olsa da bazı kadınlar uygulama sırasındaki hata payını ve yol açtığı vakit kayıplarını çeşitli ürünler ile ortadan kaldırmayı başarmıştır. Örneği, French Manikür uygulaması için French Manikür yüzükleri kullanırken, oje sürme sırasında gerçekleşebilen taşma problemi için oje sürme bantlarını tercih etmeye başlamışlardır.

 

Siz de oje sürerken hata payını sıfıra indirmek, güzelleşirken aynı zamanda keyif almak ve vakit kayıplarını ortadan kaldırmak isteyenlerdenseniz, Mara ile güzellik ve bakım rutinlerine yeni bir bakış açısı kazandıran ürünleri keşfedin. Nail Art kategorisinde bulunan Likid Oje Sürme Bandı ya da French Manikür Yüzükleri ürünleri ile daha pürüzsüz ve estetik bir oje deneyimi yaşama zamanı.

Etiketler: oje, oje sürme teknikleri, kolay oje sürme teknikleri
Kasım 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR