Kalıcı Parfüm Deneyimi İçin Yapılması Gerekenler?

Daha Kalıcı Parfüm İçin Yapılması Gerekenler

Tüm kadınların kendine yakıştırdığı ve kendisini bulduğu parfümü bulunmaktadır. Hatta söz konusu koku kimi zaman kişinin karakterini yansıtmaktadır. Ancak tüm bunlara rağmen kimi zaman parfümde değişiklik tercih edilebilmektedir. Bunun sebeplerinden biri de parfüm veya herhangi bir kokunun kalıcılığından duyulan memnuniyetsizlik olabilmektedir. Elbette kalıcılık konusunda farklı özelliklere sahip birçok koku bulunmaktadır. Ancak en kalıcı olmayan parfümü dahi uzun süreli kullanıma elverişli hale getirmenin çeşitli yolları bulunmaktadır. Peki, daha kalıcı parfüm deneyimi için yapılması gerekenler nelerdir?

 

Kalıcı Parfüm İçin İlk Koşul Saklama Koşulları

 

Kalıcı parfüm için en önemli koşulların başında parfümün saklanma koşulları gelmektedir. Parfümler genellikle kadınlar arasında bilinen yanlış bilgiye bağlı olarak banyoda muhafaza edilmektedir. Ancak banyoda nemli ortama maruz kalan parfümler, vücutta kalıcılığı muhafaza etme özelliğini kaybedebilmekte, kalıcılık performansını tam olarak yansıtamayabilmektedir. Bu nedenle kalıcı parfüm için muhafaza edilen ortamın nemli olmamasına özen gösterilmesi gerekmektedir.

 

Ancak daha kalıcı parfüm deneyimi için gerekli olan saklama koşulu yalnızca nemli olmayan ortamlar değildir. Direkt olarak ısıya ve güneşe maruz kalması durumunda, parfümlerinizin veya kokularınızın kalıcılık özellikleri kaybolabilmekte, teninizde uzun süre kalma süresi gitgide azalabilmektedir. Saklama koşulları aynı zamanda içeriğindeki yağ ve esanslardaki bozulmalar nedeniyle parfümün kokusunda da değişikliğe sebep olabilmektedir.

 

Daha Kalıcı Parfüm Cilt Bakımı Önemli

 

Kalıcı Parfüm için en az parfüm şişesinin muhafaza edilmesi kadar değerli olan bir diğer unsur da kullanımdan önce yapılacak cilt bakımıdır diyebiliriz. Kuru ciltlerde etkisini tam olarak gösteremeyen esansın gücünü hissedebilmeniz için cildinizi kullanım öncesinde nemlendirmeniz ve bu nemlendirme esnasında vazelin gibi etkili ürünler kullanmanız önerilmektedir. Bu yöntem, kokunun cildinizde hapsolmasını sağlayarak tam performans göstermesine ve kalıcı parfüm kokusu elde etmenize katkıda bulunacaktır.

 

Tüm bunlara bağlı olarak, nemli vücuda uygulandığında güçlü etki gösteren parfüm esanslarının, banyo ve duş sonrasında nemlendirici uygulamadan kullanılmasının da kalıcılık üzerinde olumlu yönde etkili olduğu bilinmektedir. Ancak etkili bir kalıcı parfüm deneyimi için her zaman tavsiye edilen, duş sonrası cildin güzelce nemlendirilmesi ve bu işlem sonrasında parfüm kullanılmasıdır.

 

Esansın Dengeli ve Kalıcı Dağılımı İçin Stratejik Noktalar Seçin

 

Kalıcı parfüm için belki de en önemli noktalardan bir diğeri, vücutta parfümün sıkılacağı noktaların özenle seçilmesi ve atış noktaları adı verilen stratejik noktalara uygulanmasıdır. Söz konusu noktalar aynı zamanda vücut sıcaklığının yüksek olduğu bölgeler olması nedeniyle parfüm kokusunun yayılımının daha güçlü ve kalıcı olmasını sağlamaktadır. Buna bağlı olarak, bilek, boyun, diyafram altı, diz kapağı arkası ve ayak bileklerinin tercih edilmesi kalıcı parfüm deneyimi için en önemli püf noktası olma özelliği taşımaktadır.

 

Atış noktası adı verilen bu bölgelerin bir veya iki tanesini seçerek parfüm sıkabilir, gün boyu kalıcılığı kolaylıkla sağlayabilirsiniz. Ancak unutulmamalıdır ki; parfümün bileklere sıkılmasının ardından bileklerin birbirine sürtülmesi kokunun yayılmasından veya kalıcı parfüm elde edilmesinden öte, kokunun üst tonlarının yok olmasına sebep olmaktadır.

 

Kendi Formülünüzü Oluşturarak Daha Kalıcı Parfüm Deneyimini Keşfedin

 

Kalıcı parfüm deneyimi için belki de en keyifli yöntem en fazla iki farklı koku ile kendinize özgün parfümü oluşturmaktır. Size özgü bir koku oluşturmanıza katkıda bulunacak olan bu yöntem ile kalıcılığı elde etmenin yanı sıra farklı kokmanın verdiği ayrıcalığı da yaşama fırsatını bulabilirsiniz. Tabi kendi kokunuzun mimarı olmanın verdiği gururu da unutmamak gerek.

 

Notaları karıştırarak ortaya çıkaracağınız yeni koku hem dilediğiniz gibi kokma özgürlüğünü sunacak hem de gün boyu karakterinizi yansıtacağına inandığınız bir esintiye sahip olmanızı sağlayacaktır. Tüm bunlara rağmen, piyasada sevdiğiniz tüm tonları bir arada bulmak ve bunları birleştirmek oldukça zor olabilmekte, kalıcılık çeşitli yöntemlerde aranarak ek çaba gerektirebilmektedir.

 

Söz konusu problemleri ortadan kaldıran Mara, hem kalıcı, hem özgün notalara sahip hem de kolay taşınabilen Jel Parfüm çeşitleri ile en özel tonları bir araya getirmektedir. Siz de eşsiz notalar ile gün boyu gittiğiniz her yere imzanızı bırakmak ve kalıcılıkta limitleri zorlamak isteyenlerdenseniz, jel kıvamındaki bu mükemmel kokuları keşfedin, uzun süren kalıcı parfüm deneyimini yaşama fırsatını elde edin.

Etiketler: kalıcı parfüm, jel parfüm
Ekim 20, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR