Evde Manikür Nasıl Yapılır, Avantajları Nelerdir?

Evde Manikür

Manikür kadın güzelliğinde önde gelenlerden bakım unsurlarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle gün içinde en çok ön planda olan ellerin, bakımlı ve güzel görünümü kadınlar için büyük önem taşımakta ve sürülen ojenin kaliteli görünümüne doğrudan etki etmektedir. Ancak son dönemlerde dünya çapında yaşanan sorunlar kuaför ve güzellik merkezine olan ilgiyi azaltmaya başlamış, evde manikür yöntemleri gitgide daha çok popülerlik kazanmaya başlamaktadır.

 

Birçok yöntem ve ipuçlarıyla manikür denemesi yapan kişiler, genel itibariyle başarıya ulaşmış gibi görünmektedir. Ancak uygulama esnasında bazı aksaklıkların yaşandığını da görmezden gelemeyiz. Peki evde manikür nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Uygulamada başarıya ulaşmanın sırları nelerdir? Kadınların güzellik ve bakımında bu denli önemli olan bu işlemin evde uygulanmasının avantajları nelerdir?

 

Evde Manikür İçin En Temel Başlangıç: Tırnakların Şeklini Belirleme

 

Evde manikür uygulamadan önce ilk yapılması gereken, tırnakların genel formuna uygun bir şekilde törpülenmesidir. Bu aşamada, kare, oval, badem veya kısa tırnaklar manikür için en uygun şekilde törpülenerek kişiye özgü görünüm sağlanmalı ve farklı teknikler ile kişinin tırnak yapısına göre en uygun hale getirilmelidir. Evde manikür uygulamasının kişiye özgü tırnak şekline göre belirlenmesi tırnakların daha güzel bir görünüm kazanmalarına katkı sağlayacaktır.

 

Kısa Tırnak: Genellikle zor manikür uygulanmasıyla bilinen bir tırnak şeklidir, fakat tırnak etlerinin geriye itilmesiyle tırnakların daha uzun görünmesi sağlanabilmektedir.

Kare Tırnak: Çok uzatılmadan manikür uygulanması gereken bu tırnakların küt şeklinde törpülenmesi tırnaklara daha güzel bir görünüm vermektedir.

Badem Tırnak: Uzun tırnak yapısına sahip kadınların badem şeklinde törpü uygulamaları tırnakların görünümüne olumlu yönde katkı sağlamaktadır.

Oval Tırnak: Genellikle French Manikür sevenlerin tercih ettiği bu formda tırnak uçları diğer kısımlara göre daha yuvarlak törpülenmelidir.

 

Evde manikür sırasında törpüleme işlemi bu uygulamanın en önemli aşaması olma özelliği taşımaktadır. Bu nedenle şekil verme aşaması sonlandıktan sonra hem daha parlak ve pürüzsüz tırnaklara sahip olmada, hem de sonrasında oje uygularken tırnakların daha güzel bir görünüm kazanması konusunda önemli rol oynamaktadır. Özellikle oje kullanımını alışkanlık haline getirmiş olan kadınların yaşadığı soyulma, kırılma, sararma ve renk değişimlerine karşı, evde manikür uygularken sünger törpü kullanılması, tırnak yüzeyini törpülemede metal törpüden uzak durulması gerekmektedir.

 

Törpüleme Kadar Önemli Manikür Suyu Uygulaması ve Tırnak Bakımı

 

Evde manikür uygulamasının bir diğer önemli ve vazgeçilmez aşaması ise belki de hazırlaması en kolay olan sıcak sudur. Ellerinizi hazırladığınız sıcak su içerisinde tırnaklar iyice yumuşayana kadar tutmalı, işlem sonrasında ellerin kurulanıp tırnak etlerinin sivri olmayan bir törpü yardımıyla kenarlara doğru itilmesi gerekmektedir. Bu uygulamada, isteğe bağlı olarak, kullanılan sıcak suyun için yumuşamaya katkı sağlayan tuz da eklenebilmektedir. Tüm bu aşamaların sonunda, evde manikür uygulaması ile tırnaklarda dikkat çeken kütiküllerin olduğu gözlemlenebilmektedir. Bu gibi durumlarda tamamen dezenfekte edilmiş temiz bir kütikül makası kullanarak fazla olan et çok derin kesilmeden alınmalıdır.

 

Evde manikür işlemi banyodan hemen sonra tırnak ve tırnak etlerinin yumuşamasıyla da gerçekleştirilebilmekte, hatta bazı kadınlar için bu uygulama daha pratik olabilmektedir. Bu durum maniküre veya pediküre ayrılan süreyi kısaltmakta ve kişiye zaman kazandırmaktadır.

 

Evde Manikür Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

 

Özellikle son dönemlerde, kadınların kuaföre gitme sıklığı, dünya çapında yaşanan sorunlar nedeniyle azalmış durumdadır. Bu durum evde manikür gibi birçok bakım uygulamasının gerçekleştirilmesinin önünü açmış, aynı zamanda birçok avantajı da beraberinde getirmiştir. Bakım ve güzelliğe dair tüm uygulamaların evde de yapılabildiği gerçeği, hem kadınların bu konuda tecrübe ederek uzmanlaşmasını sağlamış, hem de bakım ürünlerine olan ilgiyi arttırmıştır. Peki evde manikür uygulamanın en somut avantajları nelerdir?

 

Birçok kadın kuaför veya güzellik salonlarında yaptırdığı manikür veya pedikür uygulamaları sırasında hijyen problemine dair endişeler taşımaktadır. Buna bağlı olarak bakım ve güzellik uygulamalarını olabildiğince nadir gerçekleştirmektedir. Ancak özellikle son dönemlerde evde gerçekleştirilen tüm güzellik ve bakım işlemleri ile hijyen sorunu ortadan kalkmış, kadınlar güvenle evde manikür uygulamaya başlamıştır diyebiliriz.

 

Hijyen endişelerinin ortadan kalkması haricinde, bakım amaçlı üretilen ürünler piyasada daha çok yer bulmaya başlamış, yepyeni ürünler, markaların kendini geliştirmesiyle yer bulmaya başlamıştır. Buna bağlı olarak kadınlar farklı alternatifler içerisinde kendilerine en uygun olanı seçme özgürlüğüne de sahip olmuştur diyebiliriz.

 

Evde manikür oldukça pratik ve zaman almayan bir uygulama olma özelliği taşımaktadır. Birçok ek avantajlar da sağlayan bu işlem, piyasada bulunan bazı ürünler ile çok daha kısa sürede gerçekleştirilebilmekte, manikür için gerekli birçok aşamayı tek kullanım ile uygulayabilme imkanı sunmaktadır.

 

Siz de evde manikür uygulamasını daha kısa sürede ve daha pratik biçimde gerçekleştirmek isteyenlerdenseniz, Mara Kolay Manikür ve Pedikür Peeling ürünün keşfedin, 1 dakikada el ve ayak tırnaklarınızı parlatarak güçlendirme fırsatını yakalayın. Haftada 2 uygulamanın yeterli olduğu bu ürün ile hem sararmış tırnaklarınızı beyazlatın hem de içeriğindeki doğal yağlar ile tırnak ve tırnak etlerinizi besleyerek bakım sağlayın.

Etiketler: evde manikür
Ağustos 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR