Başarılı Bir Oje Seçimi Nasıl Yapılır?

Oje Seçimi

Oje seçimi birçok kadının tırnak bakımı ve güzelliğinde kabusu haline gelmiş bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Uygun renk ve tonu bulmada yaşanan zorluk kimi zaman yanlış oje seçimi ve renklerin ten rengine uyumsuzluğuyla sonuçlanabilmektedir. Buna bağlı olarak kişilerin, tercih ettikleri ojelerin kendilerine olabildiğince uygun olması, tırnakların ve genel görünümün güzelliğini de doğru orantılı bir biçimde etkilemektedir diyebiliriz. Peki en etkili ve başarılı oje seçimi nasıl yapılır? Bu seçim yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

 

Tercih Edilen Renklerin, Ten Rengine Uygun Olmaması

 

Oje seçimi genel itibariyle beğenilen renkler üzerine yapılmaktadır. Bunun haricinde kadınlar, kimi zaman farklı ve daha önce denemedikleri renk veya tonlara yönelerek tırnaklarda farklı bir güzellik yorumu sağlamaya da çalışmaktadır. Ancak beğenilen renkler veya farklı yorumlama amaçlı alınan ojeler her zaman kişinin ten rengine uygun olmayabilmektedir. Bu gibi durumlarda kişinin kendi ten rengini iyi tanıyıp tercihlerini buna göre yapması büyük önem taşımaktadır.

 

Ten renginin oje seçimi konusunda anahtar rol oynadığı belirtilse dahi, doğru oje tercihleri yapmak konusunda gerekli olan unsurlar bazen belirgin olmayabilmekte, kadınlar bu konuda kendilerinin aydınlatılmasına ihtiyaç duyabilmekte, doğru renk ve tonları seçmekte güçlük çekmeye devam etmektedirler.

 

Oje Seçiminde Anahtar: Ten Rengi ile Uyum

 

Etkili ve doğru oje seçimi konusunda izlenmesi gereken ilk yol, kişinin ten rengiyle uyumlu renk yelpazesine hakim olması ve mümkün olduğunca bu renk tonlarına bağlı tercihler yapmasıdır. Ancak tercih edilen oje renkleri ten renkleriyle uyumlu olmasa dahi, bu durum kadınların bazı renk veya tonlara olan ilgilerini değiştirmemektedir. Bu gibi durumlarda, oje seçimi, kıyafet rengi ile kombinlenerek ten rengi uyuşmazlığı gizlenebilmektedir.

 

Ten rengi ve oje rengi arasındaki uyuma açıklık getirmek amacıyla, farklı ten renklerine uygun olan renklerden ve tonlarını daha detaylı incelemek gerekmektedir.

 

Açık Ten: Bu tene sahip olanların bej veya kahverengi tonlarını tercih etmelerinin cildi daha soluk gösterdiği bilinmektedir. Bu nedenle pembe tonlarına sahip krem rengi ojelerin kullanımı, cildin daha canlı görünmesine katkı sağlamaktadır. Soğuk Buğday: Bu ten rengine sahip olanların gri tonlarını içinde barındıran ojelere yönelmeleri cilde daha doğal ve canlı bir görünüm kazandırmaktadır.

 

Sıcak Buğday: Ülkemizde kadınlar tarafından sıklıkla görülen bu ten rengine en yakışan oje somon renkliler ve onun tonlarıdır. Bu renkte yapılan oje seçimi tırnaklara daha fazla canlılık kazandırmakta ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasına katkıda bulunmaktadır.

 

Esmer ve Bronz: Genel itibariyle açık kahve ve kahverenginin etrafında toplanan diğer tonların tercih edilebileceği esmer ve bronz ten renginde aynı tonların metalik modellerinin de oldukça hoş bir görünüm kattığı bilinmektedir.

 

Sevdiği Renklerden Vazgeçemeyenler İçin Kıyafet ve Oje Kombini

 

Daha önceki bölümlerde bahsettiğimiz gibi oje seçimi ten rengine uygunluğu dışında kişisel zevklere göre de belirlenen bir tercihtir. Bu durumda, kadınlar, çoğu zaman oje ve ten rengi uyumunu bir kenara bırakarak kıyafet ile kombin yapma yolunu seçebilmektedir. Peki bu mümkün müdür? Elbette mümkündür, fakat her kıyafet ile sevilen renkler uyuşmayabilmektedir. Buna bağlı olarak, çeşitli kıyafet tür ve renklerine bağlı olarak oje seçimi konusunda yardımcı olabilecek renklerini sizin için derledik.

 

Kırmızı Kıyafet: Giyim dünyasının belki de en dikkat çeken renklerinden biri olan kırmızıya en uygun oje renkleri arasında siyah ve beyaz yer almaktadır. Aynı zamanda mavi ile de kullanılabilen bu renk, özellikle özel günlerde gümüş ve altın renklerde oje seçimi ile de gösterişli bir görünüm sağlamaktadır.

 

Mavi Kıyafet: Genel itibariyle açık mavi tonları ve turkuaz gibi renkler ile uyumlu olan bu kıyafetler, beyaz ve gümüş renkleriyle de kombinlenerek zarif görünüm kazandırmaktadır.

 

Sarı Kıyafet: Kombinlenmesi belki de en zor renklerden olan sarı rengini turkuaz, mor, turuncu veya yeşil gibi diğer canlı renklerle destekleyebilir canlı bir görünüme sahip olabilirsiniz. Siyah rengiyle tam uyumlu olan sarı kıyafetler altın ve bej gibi renklerle de uyum sağlayabilmektedir.

 

Siyah Kıyafet: Hemen hemen her renk ile uyumlu olan siyah kıyafetler oje seçimi konusunda da kişiye özgür alan bırakmaktadır. Ancak en etkili görünümü gümüş, beyaz, kırmızı ve kırmızı tonları ile vermektedir. Bu renkte kıyafetler yine aynı renk olan siyah veya sarı oje birlikte de kombinlenebilmektedir.

 

Beyaz Kıyafet: Kırmızı, altın, gümüş, siyah veya pastel tonlar ile uyum sağlayabilen beyaz, aynı zamanda Nail Art için uygun olmasıyla da tercih sebebi olabilmektedir.

 

Oje seçimi, her ne kadar, kişisel zevklere hitap ediyor olsa da ten rengi veya kıyafet seçimleriyle de uyumlu olması gereken bir tercihtir. Buna bağlı olarak kadınların, günlük kullanımda veya özel günlerde oje tercihlerini bu kriterlere göre yapmaları daha estetik bir görünüm açısından büyük önem taşımaktadır. Ancak söz konusu seçim kimi zaman zorlu bir sürece dönüşebilmekte, aranan veya ihtiyaç olan renklerin bulunmasında zorluklar yaşanabilmektedir.

 

Siz de oje seçimi konusunda zorluk çekiyor ya da istediğiniz renk tonlarını bulmakta zorluk çekiyorsanız, Mara’nın birbirinden canlı ve eşsiz renklere sahip ojelerini keşfedin, oje tercihi sırasında yaşanılan tüm zorlukları ortadan kaldırın.

Etiketler: oje seçimi
Temmuz 30, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR