Asetonsuz Oje Çıkarma Yöntemleri

Asetonsuz Oje Çıkarma

Bilindiği üzere kadınların estetik ve güzellik bakımından kullandıkları en önemli ürünlerden biri ojelerdir. Ancak ojeler gündelik hayat içerisinde birçok faktöre bağlı olarak soyulabilmekte, sararabilmekte veya çeşitli darbelerle bozulmalara maruz kalabilmektedir. Bu gibi durumlarda estetik görünümü bozulan ojenin çıkarılıp yenisinin sürülmesi gerekliliği ortaya çıkmaktadır.

 

Hiç şüphesiz oje çıkarmak dendiğinde akla ilk gelen ürün aseton olmakta ve yıllardır bilinen bir yöntem olarak kadınlar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Tüm bunlara rağmen, tırnak ve genel vücut sağlığına olan zararları göz önünde bulundurulduğunda alternatif olarak asetonsuz oje çıkarma yöntemleri ve ürünleri ortaya çıkmış, yaygınlığını zaman içerisinde gitgide arttırmıştır. Peki bu yöntem ve ürünler nelerdir?

 

Asetonun İnsan Sağlığına Zararları

 

Asetonsuz oje çıkarma yöntemlerinden veya ürünlerinden bahsetmeden önce asetonun ilk olarak tırnak ve genel vücut sağlığına olan zararlarına değinmek gerekmektedir. Doğada da bulunan zararlı maddelerin bir araya getirilerek oluşturulduğu aseton, ojenin çıkarılmasında etken olan kimyasal bir çözücüdür. Ancak uygulanması esnasında, tırnakta gözle görülebilen veya görülemeyen çeşitli tahribatlar bıraktığı da bilinmektedir.

 

Aseton ilk olarak tırnak ve tırnak köklerinde olumsuz etkilere sebep olmakta ve buna bağlı olarak kırılma ve yumuşamanın önünü açmaktadır. Ciltte tahriş yaptığı da bilinen bu ürün, güzellik amaçlı oje uyguladığınız tırnaklarınızın zaman içerisinde çeşitli deformasyona uğramalarına ve istemsiz bir şekilde bakımsız bir görünüme sahip olmalarına neden olmaktadır.

 

Aseton, tırnakların yanı sıra ciltte yarattığı tahribat ile yine estetik güzelliği negatif yönde etkilemekte ve uzun süreli solunması durum ciğerlere zararlar verebilmektedir. Tüm bunlara bağlı olarak birçok alternatif asetonsuz oje çıkarma yöntemleri çeşitli dönemlerde kadınlar tarafından denenmiş, hatta doğal yöntemlerin önünü açmaya başlamıştır.

 

Asetonsuz Oje Çıkarmanın Doğal Yolları

 

Asetonsuz oje çıkarma yöntemleri arasında birçok doğal alternatif zaman içerisinde kadınlar tarafından tercih edilmiş, asetonun verdiği zararlar ortadan kaldırılmaya çalışılmıştır. Bunlar arasında, kastor yağı, limon, sirke ve diş macunu gibi malzemeler yer almış, evde oje çıkarma yöntemlerine yönelim zaman içerisinde gitgide artmıştır. Böylece asetonsuz oje çıkarma yöntemleri kolay uygulamalarla denenmeye başlayarak tırnakların sağlığını olumsuz yönde etkileyecek olan faktörler ortadan kaldırılmaya çalışılmıştır.

 

Söz konusu yöntemler her ne kadar evde kolay uygulanabilir oluşu ve doğal oluşuyla kadınlar tarafından ilgi çekmiş olsa da aseton kadar etkili olmayışı nedeniyle zaman içerisinde yerini bir başka asetonsuz oje çıkarma yöntemi olan oje çıkarıcı yeni nesil ürünlere bırakmaya başlamıştır.

 

Su Bazlı Yeni Nesil Oje Çıkarıcı

 

Asetonun tırnaklarda ve tırnak çevresinde, kısa ya da uzun vadede yarattığı tahribatın önüne geçmek için evde uygulanan birçok alternatif yöntemin bulunduğundan bahsetmiştik. Ancak bu yöntemler her ne kadar sağlıklı olsa da ojelerin kısa vadede tırnaktan çıkarılmasını sağlayamamaktadır. Buna bağlı olarak yeni nesil asetonsuz oje çıkarma yöntemleri ve ürünleri kendini göstermeye ve zaman içerisinde birçok kadın tarafından tercih sebebi olmaya başlamıştır.

 

Yeni nesil oje çıkarıcılar asetondan farklı olarak su bazlı yapıya sahip olmaları nedeniyle tırnak sağlığını olumsuz yönde etkileyecek faktörleri ortadan kaldırmaktadır diyebiliriz. Soyarak tırnaktan çıkarılmayı sağlayan bu ürünler, asetonsuz oje çıkarma yöntemleri arasında ön plana çıkmış ve sahip oldukları diğer tüm avantajlar ile kadınların tırnak bakımında olumlu yönde büyük rol oynamaya başlamıştır.

 

Tırnak Bakımında Yepyeni Bir Dönem

 

Asetonsuz oje çıkarma yöntemlerini geride bırakan ve getirdiği yenilik ile adeta tırnak bakımında çığır açan oje çıkarıcılar, ilk olarak su bazlı oluşları ve sağlığa zararlı olan asetonu geride bırakmalarıyla tercih sebebi olmuştur demek yanlış olmaz. Ancak söz konusu ürünlerin avantajları yalnızca sağlık ile sınırlı değildir. Aynı zamanda, bakımına önem veren tüm kadınların tırnaklarında oluşturmak istedikleri estetik görünüme de de olumlu yönde katkı sağlayarak daha güzel ve bakımlı tırnakların önünü açmıştır.

 

Oje çıkarıcılar, tırnağa ojeden önce bir veya tercihe bağlı olarak iki kat sürülmektedir. Daha sonra tercih edilen oje, söz konusu su bazlı ürünün üzerine uygulanmakta ve ojenin ve içerisindeki kimyasal maddelerin tırnak ile direkt olarak temas etmesi durumunu ortadan kaldırmaktadır. Böylece, tırnak ve çevresinin sağlıklı kalması sağlanarak dış etmenlerden etkilenmesi engellenmekte, ojenin çıkarılmak istenmesi durumunda soyularak sorunsuz bir biçimde kaldırılmasını sağlanmaktadır.

 

Asetonsuz oje çıkarma yöntemlerinden olan bu yeni nesil su bazlı oje çıkarıcılar sağlık haricinde, estetik açıdan da avantaj sağlamaktadır. Ürünün üzerine uygulanan ojelerin daha pürüzsüz bir görünüme sahip olmasını sağlarken, Nail Art ile uygulayan kadınlar için de büyük avantaj haline gelmektedir. Siz de yeni nesil su bazlı oje çıkarıcıların mucizesini keşfetmek ve bakım yaparken aynı zamanda sağlığınızın olumsuz yönde etkilenmesini engellemek istiyorsanız, Mara’nın Peel-Off Base Coat ürününü keşfedin, asetonsuz oje çıkarma sayesinde hem tırnaklarınızda tam koruma sağlayın hem de ojeleriniz pürüzsüz bir görünüme kavuşsun.

Etiketler: asetonsuz oje çıkarma
Temmuz 13, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR